Τι είναι το SEO και πως δουλεύει

By | 2018-06-20

Τι είναι το λεγόμενο “SEO Greece”

Στις μέρες μας το internet έχει μπει για τα καλά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Πλέον σχεδόν όλοι μας μπαίνουμε στο διαδίκτυο καθημερινά όχι μόνο για να διασκεδάσουμε ή να περάσουμε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά και για να αναζητήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι υπάρχουν πια πολλές επιχειρήσεις που η δραστηριότητα τους γίνεται μόνο στο διαδίκτυο. Πρόκειται είτε για καταστήματα που δεν έχουν κάποια «φυσική» έδρα ή απλά για άτομα που παρέχουν κάποιες υπηρεσίες – μεταφράσεις για παράδειγμα – αποκλειστικά ή κυρίως μέσω του διαδικτύου, έτσι ώστε να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των πελατών τους.

Όπως λοιπόν μπορείτε να καταλάβετε, το να έχει μία επιχείρηση ιστοσελίδα είναι πλέον κάτι το απολύτως απαραίτητο. Σε αντίθετη περίπτωση απλά κινδυνεύει να χάσει ένα πολύ μέρος πιθανών ή και υποψηφίων πελατών. Ωστόσο υπάρχει η αντίληψη ότι απλά και μόνο η κατασκευή και το ανέβασμα μίας ιστοσελίδας στο internet αρκούν για να χαρεί η εν λόγω επιχείρηση όλα όσα το διαδίκτυο μπορεί να της προσφέρει. Αυτό φυσικά δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Για να έχει επιτυχία και να προσφέρει πελατεία και κέρδος ένα site, θα πρέπει να έχει και κίνηση και για να έχει κίνηση, θα πρέπει να βγαίνει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η σχετικότητα ενός site με μία αναζήτηση δεν αρκεί για να βγει ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων. Είναι ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας για τη κατάταξη της, αλλά σίγουρα όχι ο μόνος και σίγουρα όχι και ο πιο σημαντικός. Αν λοιπόν θέλετε να βγαίνει ψηλά η ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα της Google αλλά και γενικά όλων των μηχανών αναζήτησης, θα χρειαστείτε υπηρεσίες SEO Greece.

Τι είναι το SEO;

Όπως είπαμε και πριν, οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν ορισμένα κριτήρια για να κατατάξουν τα sites που αφορούν μία συγκεκριμένη αναζήτηση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάποιος ψάξει για «ξενοδοχεία Σαντορίνη», είναι λογικό να του έρθουν πίσω εκατοντάδες αποτελέσματα, η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν όμως στη σελίδα αποτελεσμάτων, μόνο τυχαία δεν είναι. Δεδομένου ότι το επίπεδο προσοχής των περισσότερων σήμερα είναι πάρα πολύ μικρό, κάθε μηχανή αναζήτησης θέλει να πρώτα της αποτελέσματα να παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που όχι μόνο θα περιέχουν ή θα αφορούν αυτό που ψάχνει ο χρήστης, αλλά θα του προσφέρουν και μία ευχάριστη εμπειρία περιήγησης. Με άλλα λόγια, θα είναι γρήγορες κι εύχρηστες.

Για να το πετύχουν αυτό οι μηχανές αναζήτησης λοιπόν, χρησιμοποιούν ορισμένα κριτήρια. Όσα περισσότερα από αυτά πληροί μία ιστοσελίδα, τόσο πιο ψηλά θα είναι και η κατάταξη της. Το SEO λοιπόν – SEO Greece είναι η αντίστοιχη υπηρεσία για την Ελληνική αγορά – φροντίζει ώστε το site σας να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα κριτήρια και φυσικά να είναι «καλύτερο» από τα sites των ανταγωνιστών σας. Κάντε μόνοι σας μια γρήγορη αναζήτηση με την πιο γνωστή λέξη κλειδί η οποία είναι SEO Greece και θα βρείτε τις κορυφαίες εταιρείες SEO στην Ελλάδα.

Πώς γίνεται το SEO;

Το SEO είναι μία πολύπλοκη διαδικασία η οποία αφορά τόσο τη δομή της ιστοσελίδας όσο και το περιεχόμενο της. Ένα μεγάλο μέρος του SEO αφορά τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένο και κατασκευασμένο το site με ιδιαίτερη έμφαση στη ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων του, την απλότητα της δομής του και φυσικά το πώς εμφανίζονται οι σελίδες του στα κινητά και τα tablet. Αυτά δεν είναι παρά μόνο κάποιοι ενδεικτικοί παράγοντες των κριτηρίων κατάταξης μίας ιστοσελίδας.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, θα πρέπει να είναι καλογραμμένο, να ανανεώνεται συχνά αλλά και να περιέχει και κάποιες λέξεις κλειδιά, οι οποίες θα πρέπει να είναι εντεταγμένες με τρόπο φυσικό μέσα στο κείμενο. Οι λέξεις αυτές είναι που φυσικά θα καθορίσουν και τη σχετικότητα της κάθε σελίδας με συγκεκριμένους όρους αναζήτησης.

Τέλος, υπάρχει και το SEO που μπορεί να γίνει έξω από τη σελίδα και αφορά πράγματα όπως τη δημιουργία και τη διαχείριση λογαριασμών σε social media, την αλληλεπίδραση με sites και forums και τις κριτικές σε τρίτες ιστοσελίδες και πλατφόρμες σε περίπτωση που η εν λόγω επιχείρηση είναι καταχωρημένη σε αυτές.

Αυτό που πρέπει να θυμάστε για το SEO Greece λοιπόν, είναι ότι σε μια σχετικά μικρή και πολύ ανταγωνιστική αγορά όπως είναι αυτή της Ελλάδας, είναι κάτι που είναι πολύ απαραίτητο. Τα οφέλη του είναι πολύ μεγαλύτερα από το κόστος του και σε κάθε περίπτωση, χωρίς κάποιο έστω και βασικό SEO, η ιστοσελίδα σας θα είναι σαν να μην υπάρχει.