Τα βασικά κριτήρια για το SEO in Greece

By | 2018-06-20

Το SEO είναι κάτι που σίγουρα γνωρίζουν όσοι ασχολούνται σοβαρά με το internet. Με απλά λόγια, για τους μη μυημένους, πρόκειται για μία σειρά ενεργειών οι οποίες στην ουσία βελτιστοποιούν μίας ιστοσελίδα ή ένα site έτσι ώστε να πετυχαίνει πάντα καλές κατατάξεις στις σελίδες με τα αποτελέσματα των σχετικών αναζητήσεων. Γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό; Γιατί σχεδόν όλοι επισκέπτονται μόνο τα πρώτα αποτελέσματα μίας αναζήτησης και σχεδόν ποτέ δεν περνούν στη δεύτερη σελίδα αποτελεσμάτων. Όσο πιο μεγάλη η κατάταξη μιας ιστοσελίδας λοιπόν, τόσο το καλύτερο. Εαν κάνετε μια απλή αναζήτηση στην μηχανή αναζήτησης της Google με λέξεις όπως search engine optimization in Greece μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες σχετικά με την προώθηση ιστοσελίδων στην Ελλάδα και πως λειτουργεί με περισσότερες λεπτομέρειες.

Η κατάταξη των σελίδων στις σελίδες αποτελεσμάτων γίνεται με βάση κάποια κριτήρια. Σκοπός της κάθε μηχανής αναζήτησης είναι να προσφέρει στον χρήστη της αποτελέσματα που όχι μόνο θα καλύπτουν τους όρους της αναζήτησης του, αλλά θα είναι και από sites ου θα προσφέρουν μια θετική εμπειρία και γενικά θα είναι εύχρηστα. Το SEO λοιπόν στην ουσία φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια αυτά, τα οποία και φυσικά οι εν λόγω μηχανές αναζήτησης προστατεύουν και φροντίζουν να τα κρατούν μυστικά. Ποιοι είναι λοιπόν οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την κατάταξη μίας ιστοσελίδας; Ας τους δούμε!

Δομή του site

Όσο πιο απλή είναι η δομή του site σας, τόσο το καλύτερο. Το site σας θα πρέπει να έχει ένα απλό site map αλλά και στο content και τις σελίδες σας θα πρέπει να υπάρχουν εσωτερικά links που να στέλνουν σε σχετικές σελίδες του site. Η απλή δομή κάνει τη προσπέλαση του site σας πιο εύκολη και γρήγορη από τις «αράχνες» των μηχανών αναζήτησης κι έτσι αποκτούν μία καλύτερη «γενική εικόνα» για το περιεχόμενο του αλλά και για το πόσο φιλικό προς τον χρήστη είναι.

Τρόπος εμφάνισης στα κινητά

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι εξερευνούν και χρησιμοποιούν το internet από τα κινητά τους τηλέφωνα και τα tablet και όχι από τους υπολογιστές τους. Εδώ και μερικά χρόνια λοιπόν, οι μηχανές αναζήτησης δίνουν ιδιαίτερη σημασία, προσοχή κι ευνοϊκή μεταχείριση στις ιστοσελίδες που είναι ειδικά βελτιστοποιημένες για τις κινητές συσκευές. Το να επενδύσετε λοιπόν σε ένα responsive design για το site σας είναι τεράστιας σημασίας αφού έτσι και θα παίζει σωστά στα κινητά, αλλά και θα αποκτήσετε πολύ υψηλές κατατάξεις. Μάλιστα λέγεται ότι αναμένεται ότι η Google θα καταποντίσει τις μη φιλικές προς τα κινητά σελίδες, οπότε μάλλον θα πρέπει να βιαστείτε αν η σελίδα σας έχει προβλήματα με τις μικρές οθόνες.

Στοιχεία διεύθυνσης

Ειδικά τα πλαίσια του SEO Greece το να υπάρχουν στοιχεία για τη τοποθεσία και τη διεύθυνση της επιχείρησης σας είναι κάτι το πολύ σημαντικό και απαραίτητο. Όπως είπαμε και παραπάνω, πλέον οι μηχανές αναζήτησης δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις φορητές συσκευές, γι’ αυτό και φροντίζουν να βγάζουν πάντα σε κάποιον αποτελέσματα ανάλογα με τη τοποθεσία του. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να αναφέρετε την τοποθεσία σας για να βγαίνετε πολύ ψηλά στις αναζητήσεις που θα γίνονται στη πόλη ή την ευρύτερη περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

Φωτογραφίες και metadata

Οι φωτογραφίες σε ένα site και το περιεχόμενο γενικότερα θεωρούνταν από μόνα τους αρκετά για να βελτιώσουν την εικόνα του και τη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό δεν ισχύει πια. Τόσο το περιεχόμενο όσο και οι φωτογραφίες θα πρέπει να συνοδεύονται από metadata τα οποία και θα λένε στις «αράχνες» των μηχανών αναζήτησης τι δείχνουν οι φωτογραφίες και τι αφορά το περιεχόμενο. Τα metadata αυτά μπορεί να είναι tags αλλά μπορεί απλά να είναι και οι σωστοί τίτλοι με keywords που θα είναι σχετικά με συχνές αναζητήσεις πάνω στο αντικείμενο του site.

Ταχύτητα φόρτωσης

Όπως είπαμε και πριν, θα πρέπει το site σας και οι σελίδες του να ανοίγουν γρήγορα. Αν το άνοιγμα διαρκεί πάνω από δύο δευτερόλεπτα, είναι πολύ πιθανό να φύγουν οι επισκέπτες αλλά και να καταποντιστείτε στα rankings.