Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε σεμινάρια SEO

By | 2018-06-20

Τα σεμινάρια SEO έχουν μπει για τα καλά στη ζωή όσων από εμάς έχουν κάποια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου. Το SEO είναι αυτό που μας κρατάει ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και άρα φέρνει κόσμο και χρήματα στα site μας, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε τα πάντα γι’ αυτό. Τα σεμινάρια SEO όμως μας βοηθάνε να πάμε κι ένα βήμα παραπέρα: όσοι τα παρακολουθούν δεν μαθαίνουν μόνο τι είναι το SEO και πως λειτουργεί, αλλά μαθαίνουν και τι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν για να βελτιστοποιήσουν τις ιστοσελίδες τους, έτσι ώστε να είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι για τη δικτυακή παρουσία της επιχείρησης.

Όπως είπαμε και πριν, τα σεμινάρια SEO είναι πλέον πάρα πολύ δημοφιλή, κάτι που φαίνεται και από μια απλή σχετική αναζήτηση στο διαδίκτυο, η οποία και θα αποφέρει δεκάδες αποτελέσματα. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, όταν μιλάμε για κάτι τόσο σημαντικό όπως το site σας και τα rankings του στις μηχανές αναζήτησης, οι επιλογές που κάνετε είναι πολύ σημαντικές και δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για λάθη και αστοχίες. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχετε όταν ψάχνετε σεμινάρια SEO, έτσι ώστε να επιλέξετε το σωστό για σας.

Δώστε προσοχή στον τύπο

Υπάρχουν τρεις τύποι σεμιναρίων: οι ομιλίες, τα workshops και τα εξ αποστάσεως. Τα πρώτα είναι τα πιο ταχύρυθμα αλλά είναι και αυτά στα οποία υπάρχει ο λιγότερος χρόνος για επίλυση αποριών, ενώ συχνά δεν έχουν και καθόλου πρακτική εξάσκηση. Είναι καλά για όσους θέλουν απλά να μάθουν για το SEO. Τα workshops μοιάζουν με τα προηγούμενα σεμινάρια αλλά έχουν και πρακτικό μέρος. Διαρκούν περισσότερο αλλά παρέχουν και κάποια πρακτική εξάσκηση, οπότε είναι κατάλληλα για όσους θέλουν να μάθουν και κάποιες βασικές ενέργειες για το SEO. Τέλος έχουμε τις μεθόδους εξ αποστάσεως. Οι συγκεκριμένες δίνουν μια πολύ περιεκτική εικόνα του SEO αλλά απαιτούν πολύ χρόνο και αφοσίωση από όσους τις επιλέξουν. Είναι σίγουρα η κατάλληλη επιλογή για όσους θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το SEO. Εάν ψάχνετε για μια αξιόπιστη εταιρεία που προσφέρει σεμινάρια SEO επισκεφθείτε αυτήν την ιστοσελίδα: https://seodominator.org/seminaria/

Ψάξτε τον οργανωτή ή τον κύριο ομιλητή

Η ποιότητα του κάθε σεμινάριου εξαρτάται από τον ομιλητή ή τον οργανωτή του. Αυτός είναι άλλωστε που θα σας μεταδώσει τις γνώσεις του – είτε διά ζώσης είτε με το υλικό του για μεθόδους μάθησης εξ αποστάσεως – και θα φροντίσει να σας κάνει να μπείτε αλλά και να εξελιχθείτε στον κόσμο του SEO. Όταν ψάχνετε για σεμινάριο λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό να ψάξετε και στο διαδίκτυο το όνομα του υπεύθυνου – εκπαιδευτή. Έτσι θα δείτε αμέσως τι γνώμη έχουν γι’ αυτόν οι προηγούμενοι εκπαιδευόμενοι του και αν έμαθαν χρήσιμα πράγματα όσο καιρό πέρασαν μαζί του. Έτσι μπορείτε να είστε σχετικά σίγουροι ότι δεν θα πετάξετε τα λεφτά σας.

Προσοχή στην υποστήριξη των μεθόδων εξ αποστάσεως

Το μεγάλο μειονέκτημα που έχουν οι μέθοδοι εξ αποστάσεων έναντι των διά ζώσης, είναι το γεγονός ότι δεν θα έχετε άμεση επαφή με τον εκπαιδευτή. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε κάποια απορία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε κάπως μαζί του για να σας τη λύσει. Οι περισσότεροι εκπαιδευτές που πουλάνε υλικό για εξ αποστάσεως μάθηση προσφέρουν και υποστήριξη τους πελάτες – μαθητές τους. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν το κάνουν αυτό ή αργούν πολύ να απαντήσουν στις απορίες και στα μηνύματα των εκπαιδευόμενων. Καλό είναι λοιπόν να διαβάζετε reviews και να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη που προσφέρει το κάθε πρόγραμμα.

Προσοχή στη ύλη

Κλείνοντας, εννοείται ότι θα πρέπει πάντα να προσέχετε την ύλη του κάθε σεμιναρίου, δηλαδή το τι πρόκειται να διδαχθεί. Αν έχετε ήδη κάποιες γνώσεις SEO, θα ήταν κρίμα να πάτε σε ένα σεμινάριο για αρχάριους και να πετάξετε στην ουσία τα χρήματα σας αφού θα ακούσετε ξανά τα ίδια και τα ίδια. Το ίδιο ισχύει και για άτομα που δεν έχουν γνώσεις SEO. Καλό θα ήταν με άλλα λόγια να ψάχνετε για σεμινάρια που να ταιριάζουν στο επίπεδο σας.